Vet specifiek rond de buik weg laten halen

strakke buikOperaties zijn er in vele soorten en maten. Veel operaties worden gedaan vanuit medische noodzaak. Er moet bijvoorbeeld iets in de darmen worden verwijderd of zelfs in een ander deel van het lichaam. Maar er zijn ook zogenaamde cosmetische operaties. Dit zijn operaties die niet direct medisch van aard zijn, maar juist cosmetisch. Iemand wil iets aan het lichaam laten veranderen om er anders uit te komen zien. Bekende ingrepen zijn bijvoorbeeld de borstvergroting, maar vandaag willen we het eens hebben over de buikwandcorrectie.

Een slanke buik na jarenlang overgewicht gehad te hebben

Als iemand na jarenlang overgewicht nu weer veel kilo’s is afgevallen, dan is er vaak rond de buik nog veel vel over. De buik is wat gaan hangen en alhoewel er veel kilo’s vanaf zijn gegaan, heeft deze persoon nog niet het figuur waar die op had gehoopt. Broeken kunnen bijvoorbeeld nog niet mooi staan of ander kleding kan niet goed zitten. Middels een buikwandcorrectie kan dit worden hersteld, de prijs van een buikwandcorrectie kan variëren hiervoor is meestal eerst een afspraak nodig. Dit is overigens wel een vrij ingrijpende operatie die niet voor iedereen geschikt is. Zeker in het geval van voormalig overgewicht moet een plastisch chirurg er zeker van zijn dat dit nieuwe gewicht en vooral het eetpatroon op orde is zodat men niet weer veel kilo’s gaat aankomen.

Vel wordt verwijderd

In feite is de buikwandcorrectie het verwijderen van overtollig huid rond de buikstreek. Het is echter niet zo simpel als een stukje huis verwijderen. Een chirurg kijkt ook naar de navel en andere delen van de huid. Nadat de huid is verwijderd zal dit worden afgewerkt zodat het resultaat er op de lange termijn mooi uit komt te zien. Soms wordt eer ook gekozen om rond de buik nog wat liposuctie toe te passen om eventueel opgehoopt vet weg te werken. Dit kan het resultaat uiteindelijk te goede komen. Een buikwandcorrectie is overigens een ingrijpende operatie met diverse risico’s. Advies van een geregistreerd arts is dan ook belangrijk.